Bedrijfshal ontwerpen door Schlingmann Architecten

Schlingmann Architecten

Bedrijfshal ontwerpen

Bedrijfshal ontwerpen? Bij het ontwerpen van bedrijfshallen is het cruciaal om te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Dit omvat het bestemmingsplan, dat bepaalt welke functie een gebouw op een specifieke locatie mag hebben. Daarnaast zijn er bouwvoorschriften en regels omtrent bouwveiligheid, zoals eisen voor constructie, brandveiligheid en toegankelijkheid. Het naleven van deze regelgeving is essentieel om een bedrijfspand te realiseren dat zowel juridisch in orde is als veilig en functioneel voor de gebruikers.

Adviesgesprek Veelgestelde vragen
×
Toegankelijkheid en veiligheid

Bedrijfshal ontwerpen

Toegankelijkheid en veiligheid

Ons ontwerpteam zorgt ervoor dat uw bedrijfshal voldoet aan alle toegankelijkheidsvereisten, waaronder het implementeren van hellingbanen, liften, en het aanpassen van deuren en sanitaire voorzieningen. Daarnaast wordt de veiligheid geoptimaliseerd door een grondige beoordeling van de locaties voor beveiligingssystemen, brandalarmen en nooduitgangen. Wij streven ernaar om uw bedrijfspand een veilige en goed toegankelijke werkomgeving te maken, waarin uw activiteiten optimaal kunnen plaatsvinden.

Adviesgesprek

Energielabel C

Vanaf 1 januari 2023 zijn alle bedrijfspanden in Nederland met een oppervlakte van 100 m² of groter verplicht om een energielabel C of hoger te hebben. Deze maatregel heeft als doel om energie-efficiëntie te stimuleren en CO2-uitstoot te verminderen. Bij het ontwerpen van bedrijfshallen is het dus van groot belang om aandacht te besteden aan isolatie, verlichting, verwarming, koeling, ventilatie en duurzame energieopwekking, om te voldoen aan deze energielabel eisen en zo bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Neem contact op

De indeling van een bedrijfspand

Bedrijfshal ontwerpen

De indeling

Een doordachte indeling van een bedrijfshal is essentieel om aan diverse eisen te voldoen. Naast een functionele kantoorruimte, is het cruciaal om duidelijke routes te creëren voor heftrucks en ander intern transport. Laaddocks voor vrachtwagens vergemakkelijken het laden en lossen van goederen efficiënt en veilig. Een hoge ingang biedt ruimte voor vrachtwagens met grote ladingen. Door deze aspecten zorgvuldig in het ontwerp te integreren, ontstaat een bedrijfshal die optimaal aansluit bij de logistieke behoeften en werkprocessen van het bedrijf.

Adviesgesprek

Bedrijfspand laten ontwerpen door Schlingmann Architecten

Het ontwerpproces

Nadat we uw wensen hebben geïnventariseerd, gaan we aan de slag met het creëren van concepten en schetsen om verschillende ideeën te verkennen. Hierbij houden we rekening met functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid. Het uiteindelijke ontwerp wordt vervolgens vertaald naar gedetailleerde technische tekeningen en specificaties, waarin alle technische details worden uitgewerkt. Om het ontwerp echt tot leven te brengen, maken we een 3D-render van het bedrijfspand. Zo krijgt u een realistisch beeld van hoe het ontwerp eruit zal zien in de praktijk.

Neem contact op

Veiligheid van een bedrijfspand

Aan alles gedacht

Brandveiligheid

Bij het ontwerpen van een bedrijfshal staat brandveiligheid centraal om de bescherming van mensen, eigendommen en bedrijfsvoortgang te waarborgen. We denken na over brandwerende scheidingsconstructies, strategisch geplaatste brandblusapparatuur, nooduitgangen en een doordacht vluchtplan. Het ontwerp houdt rekening met de opslag en behandeling van brandgevaarlijke stoffen om risico’s te minimaliseren en een veilige werkomgeving te creëren. Door deze maatregelen te integreren, streven we naar een optimaal veilige en goed functionerende bedrijfshal.

Adviesgesprek

We staan u graag te woord

Schlingmann Architecten

Bedrijfshal ontwerpen

Bent u enthousiast geworden en wilt u door ons uw bedrijdshal laten ontwerpen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via 0318 – 527 418 of stuur ons een mail info@schlingmannarchitecten.nl.

Adviesgesprek