Bedrijfspand laten ontwerpen door Schlingmann Architecten

Schlingmann Architecten

Bedrijfspand ontwerpen

Bedrijfspand ontwerpen? Bij het ontwerpproces van een bedrijfspand is het van groot belang om rekening te houden met de geldende wet- en regelgeving. Dit omvat onder andere het bestemmingsplan, waarin wordt vastgelegd welke functie een gebouw op een bepaalde locatie mag hebben. Daarnaast zijn er bouwvoorschriften en regels omtrent bouwveiligheid die moeten worden nageleefd, zoals de eisen voor constructie, brandveiligheid en toegankelijkheid. Het is van essentieel belang om te voldoen aan deze regelgeving om een bedrijfspand te realiseren dat zowel juridisch in orde is als veilig en functioneel voor de gebruikers.

Adviesgesprek Veelgestelde vragen
×
Toegankelijkheid en veiligheid

Aan alles gedacht

Toegankelijkheid en veiligheid

Wij ontwerpen uw bedrijfspand zo dat deze voldoet aan de vereisten voor toegankelijkheid, zoals het installeren van hellingbanen, liften of het aanpassen van deuren en sanitaire voorzieningen. Daarnaast kan de veiligheid worden verbeterd door het beoordelen waar beveiligingssystemen, brandalarmen en nooduitgangen komen.

Adviesgesprek

Energielabel C

De energielabel C-verplichting voor bedrijfspanden houdt in dat vanaf 1 januari 2023 alle kantoren in Nederland een energielabel C of hoger moeten hebben. Dit geldt voor kantoorpanden met een oppervlakte van 100 m² of groter. Het doel van deze verplichting is het bevorderen van energie-efficiëntie en het verminderen van CO2-uitstoot. Dit betekent concreet dat er goed nagedacht moet worden over isolatie, verlichting, verwarming, koeling, ventilatie en duurzame energieopwekking.

Neem contact op

De indeling van een bedrijfspand

Bedrijfspand ontwerpen

De indeling

Een bedrijfspand ontwerpen begint met een grondige analyse van de ruimtes en de functionele behoeften van de gebruikers. Het ontwerp van de inrichting omvat het vinden van de juiste balans tussen ruimtelijke verhoudingen, lichtinval en materialen. Het creëren van verschillende zones met specifieke functies, zoals werkplekken, vergaderruimtes en sociale ontmoetingsplekken, is van cruciaal belang voor het bevorderen van efficiëntie en samenwerking.

Adviesgesprek

Bedrijfspand laten ontwerpen door Schlingmann Architecten

Het ontwerpproces

Na de inventarisatie van uw wensen gaan we aan de slag met het maken van concepten en schetsen om verschillende ideeën te verkennen, waarbij rekening wordt gehouden met functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid. Het definitieve ontwerp wordt vertaald naar gedetailleerde technische tekeningen en specificaties. Hierbij worden alle technische details uitgewerkt. Daarna kunnen we aan de slag met het maken van een 3D-render om het ontwerp echt tot leven te brengen.

Neem contact op

Veiligheid van een bedrijfspand

Aan alles gedacht

Brandveiligheid

Brandveiligheidseisen die aan bedrijfspanden worden gesteld, spelen een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid van zowel medewerkers als bezoekers. De constructie van het pand moet voldoen aan bepaalde brandwerendheidseisen. Dit omvat het gebruik van brandwerende materialen in de dragende constructie, wanden, plafonds en vloeren om de verspreiding van vuur te vertragen.

Adviesgesprek

We staan u graag te woord

Schlingmann Architecten

Bedrijfspand ontwerpen

Bent u enthousiast geworden en wilt u door ons uw bedrijfspand laten ontwerpen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via 0318 – 527 418 of stuur ons een mail info@schlingmannarchitecten.nl.

Adviesgesprek