Kantoorpand ontwerpen - Schlingmann Architecten

Schlingmann Architecten

Kantoorpand ontwerpen

Kantoorpand ontwerpen? Bij het ontwerpproces van een bedrijfspand is het van groot belang om rekening te houden met de geldende wet- en regelgeving. Dit omvat onder andere het bestemmingsplan, waarin wordt vastgelegd welke functie een gebouw op een bepaalde locatie mag hebben. Daarnaast zijn er bouwvoorschriften en regels omtrent bouwveiligheid die moeten worden nageleefd, zoals de eisen voor constructie, brandveiligheid en toegankelijkheid. Het is van essentieel belang om te voldoen aan deze regelgeving om een bedrijfspand te realiseren dat zowel juridisch in orde is als veilig en functioneel voor de gebruikers.

Adviesgesprek Veelgestelde vragen
×
Kantoorpand laten ontwerpen

Kantoorpand ontwerpen

Toegankelijkheid en veiligheid

Bij het ontwerpen van kantoorpanden zorgen wij ervoor dat deze voldoen aan toegankelijkheidsvereisten, zoals het implementeren van hellingbanen, liften en aangepaste deuren en sanitaire voorzieningen. Daarnaast streven we naar verbeterde veiligheid door het plaatsen van beveiligingssystemen, brandalarmen en nooduitgangen op strategische locaties. Ons doel is om een functionele en veilige werkomgeving te creëren die aan alle vereisten en regelgeving voldoet.

Adviesgesprek

Energielabel C

Vanaf 1 januari 2023 moeten alle kantoorpanden in Nederland met een oppervlakte van 100 m² of groter voldoen aan de energielabel C-verplichting. Dit houdt in dat het energielabel van het kantoorpand minimaal C moet zijn of hoger. Het doel van deze verplichting is om energie-efficiëntie te bevorderen en CO2-uitstoot te verminderen. Dit vraagt om aandacht voor isolatie, verlichting, verwarming, koeling, ventilatie en duurzame energieopwekking in het ontwerp van de kantoorruimte.

Neem contact op

De indeling van een bedrijfspand

Kantoorpand ontwerpen

De indeling

Bij het ontwerpen van kantoorpanden starten we met een grondige analyse van de ruimtes en de functionele behoeften van de gebruikers. Het inrichtingsontwerp draait om het vinden van de juiste balans tussen ruimtelijke verhoudingen, lichtinval en materialen. Het creëren van verschillende zones met specifieke functies, zoals werkplekken, vergaderruimtes en sociale ontmoetingsplekken, speelt een essentiële rol bij het bevorderen van efficiëntie en samenwerking in de kantooromgeving.

Adviesgesprek

Bedrijfspand ontwerpen door Schlingmann Architecten

Het ontwerpproces

Na de inventarisatie van uw wensen gaan we aan de slag met het maken van concepten en schetsen om verschillende ideeën te verkennen, waarbij rekening wordt gehouden met functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid. Het definitieve ontwerp wordt vertaald naar gedetailleerde technische tekeningen en specificaties. Hierbij worden alle technische details uitgewerkt. Daarna kunnen we aan de slag met het maken van een 3D-render om het ontwerp echt tot leven te brengen.

Neem contact op

Veiligheid van een bedrijfspand

Aan alles gedacht

Brandveiligheid

Brandveiligheidseisen die aan bedrijfspanden worden gesteld, spelen een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid van zowel medewerkers als bezoekers. De constructie van het pand moet voldoen aan bepaalde brandwerendheidseisen. Dit omvat het gebruik van brandwerende materialen in de dragende constructie, wanden, plafonds en vloeren om de verspreiding van vuur te vertragen.

Adviesgesprek

We staan u graag te woord

Schlingmann Architecten

Bedrijfspand ontwerpen

Bent u enthousiast geworden en wilt u door ons uw bedrijfspand laten ontwerpen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via 0318 – 527 418 of stuur ons een mail info@schlingmannarchitecten.nl.

Adviesgesprek